תפריט
תפריט

מתכון לאושפלו

מצרכים

1/2 כוס שמן קונולה

2 כפות שמן שומשום

3 בצל סגול פרוס דק

1 קילו בשר בקר \ כבש טרי חתוך לקוביות גדולות

2 כוסות מים ועוד 3 וחצי כוסות מים

7 גזר חתוך לרצועות דקות (צורת גפרור)

4 כוסות אורז עגול שטוף היטב

1 ראש שום שלם

100 גרם גרגירי חומוס מושרים

מלח, פלפל

1 כף זרעי כמון

אופן הכנה

מחממים את שני סוגי השמנים בסיר עמוק (מומלץ סיר ברזל יצוק), מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה,  מוסיפים את קוביות הבשר וסוגרים מכל הצדדים, מפזרים זרעי כמון ממליחים ומפלפלים מעט, מוזגים 2 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית כ-25 דקות עם מכסה סגור.

מוסיפים שליש מכמות הגזר לתבשיל מערבבים ומבשלים על אש נמוכה עוד כ-20 דקות, לאחר מכן מסדרים את גרגירי החומוס והגזר בשכבות מעל הבשר ומניחים ראש שום במרכז התבשיל מכסים ומבשיל עוד כ20 דקות.

מפזרים את האורז מעל הגזר ממליחים לפי הטעם ומוסיפים את יתרת המים מערבבים בזהירות רק את האורז כדי לא לפגוע בשכבות הגזר והבשר, מכסים ומבשלים כ 5 דקות על אש גבוהה מאוד.

מערבבים את האורז בזהירות מנמיכים את האש ללהבה נמוכה מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-15 דקות, מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח כ10 דקות.

מוזגים את האושפלו לצלחת הגשה גדולה בשכבות כמו שבישלתם אותו בסיר, מומלץ להגיש את המנה עם בצל ירוק קצוץ וסלט ירקות טרי קצוץ דק דק. בתאבון.

לייעוץ אישי וקבלת הצעה

צרו קשר

לפרטים נוספים חייגו:

מתכונים נוספים שיכולים לעניין אותך:

It seems we can't find what you're looking for.